Het Vleesgilde

Het Vleesgilde | Nieuws

TT-WEEK ACTIES!

Posted on

Het begin!
De eerste race werd georganiseerd door ‘Motorclub Assen en Omstreken’ op 11 juli 1925 over een parcours met een lengte van 28,4 kilometer. Niet over een glad gestreken circuit, maar over klinkerwegen tussen Drentse dorpen. Tijdens deze eerste race was er zelfs een stuk onverharde weg in het traject opgenomen. De route liep over Borger, Schoonloo en Grolloo. Deze eerste race werd gewonnen door Piet van Wijngaarden op een 500 cc Norton met een gemiddelde snelheid van 91,4 kilometer per uur.

De jaren daarna werd de race verreden op een stratencircuit die langs de volgende punten voerde: De Haar, Barteldsbocht (bij Assen), Oude Tol (halverwege Hooghalen), Hooghalen, Laaghalen, Laaghalerveen.

In 1951 reed de Italiaan Umberto Masetti met zijn 500 cc Gilera een snelste ronde met een gemiddelde van 161,4 km/u. Tot 1955 werd dit oude circuit gebruikt, daarna werd het nieuwe circuit in gebruik genomen, waarvan het huidige permanente circuit een (klein) deel uitmaakt.

Het oude circuit wordt tegenwoordig doorsneden door de A28. In 1955 werd het vernieuwde circuit met een lengte van 7705 meter in gebruik genomen.

Zondag 1 juli om 14:00 staan de bekende mannen weer aan de start op het bekende TT-Circuit van Assen.

Onze acties staan daarom de komende twee weken in het thema van de TT-Assen!
We houden u op de hoogte in uw persoonlijke mailbox!!